GINOP-5.1.3-16-2017-00206

ESZA logo

Projekt bemutatása

Kedvezményezett neve: Szinergia Építőipari Szociális Szövetkezet
Projekt címe: A Szinergia Építőipari Szociális Szövetkezet versenyképességének növelése a fonyódi telephelyfejlesztése által
Támogatás összege: 246 884 033,- Ft
Elszámolható összköltsége: 331 210 863, - Ft
Támogatás mértéke: 74.54 %
Projekt kezdete: 2018.04.01
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.09.28
Projekt azonosító száma: GINOP-5.1.3-16-2017-00206

A projekt tartalmának bemutatása:

A szövetkezet az építőipari ágazatban versenyképesebbé kíván válni hosszútávon. Az építőipari tevékenységének újrapozícionálása érdekében a fonyódi telephelyfejlesztéshez igényelt támogatást a szövetkezet. A fejlesztés keretében a fonyódi telephelyén pályázati forrást igénybe véve egy kb. 540 m2 alapterületű acél csarnok szerkezetű tárolót kíván építeni, amelyhez szervesen kapcsolódik egy kb 243 m2 -es, kétszintes kiszolgáló-szociális-iroda részleg is.
A piaci pozíciójának megerősítéséhez az építőipari munkavégzésükhöz közvetlen kapcsolódó eszközök, valamint a menedzsment és a szakmai, mérnöki feladatok ellátását támogató informatikai berendezések és programok beszerzését is tervezte a projektben. A korszerűsítés a szakmai (tervezői, kivitelezői) munka kiszolgálását, a menedzsment feladatok támogatását, továbbá a munkaszervezés hatékonyság-növelését célozza.

A szövetkezet nem csak az ingatlanépítést és a tárgyi eszközök beszerzését tartja fontosnak a pályázatban és a mindennapi működése során, hanem ugyanakkora figyelmet szentel a dolgozóinak és azok szakképesítésének. A szervezet versenyképessé válásához nem elegendő kizárólag a beruházás megvalósítása, hanem a megfelelő számú, de ugyanakkor a minőségi munkát végző szakember foglalkoztatása is nélkülözhetetlen. Ezen szempontrendszer mentén haladva döntött úgy a szövetkezet, hogy 39 fő, köztük 30 fő hátrányos helyzetű munkavállaló felvételét és építőipari képzését vállalja a projekt megvalósítása alatt. A szakági tudáselsajátítást követően a képzésen résztvevők önálló munkavégzésre képesek, illetve a szakmai irányítás mellett az építőipari szakmunkákat megfelelően el tudják látni.
A projekt mérete tudatosan úgy került kialakításra, hogy illeszkedjen a szövetkezet gazdálkodásának eredményességéhez és teljes mértékben lefedje a jelenlegi vevői megrendeléseket.